Sophia Bendz från Beta Angels toppar kategorin karriärister Fotograf: Allbrightstiftelsen

Supertalangerna 2015 - 19 karriärister

Supertalangerna är smarta, välutbildade och yngre än någonsin. Det här är 19 karriärister som kvalar in på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger.

1. Sophia Bendz, 34 år, Beta Angels
Tidigare global director of marketing på Spotify som blivit affärsängel och styrelseproffs. Sitter i styrelsen för både Unibet och Norstedts och dessutom i Allbrightstiftelsen.

Läs hela profilen i Veckans Affärer #6.

2. Fredrik Olsson, 38 år, H&M
Med dubbelexamen i bagaget inledde han sin karriär på H&M för fjorton år sedan. I dag sitter han i ledningsgruppen och är expansionschef för klädjätten – som expanderar med 15 procent per år.

3. Henrik Berghult, 36 år, Clarion Hotels
Trots sin ålder en veteran i hotellbranschen. I dag Nordenchef för hotellkedjan Clarion Hotels som ägs av den norske profilen Petter Stordalen. Har eget ansvar för ett bolag med en miljardomsättning.

4. Emil Hansson, 28 år, Prisjakt
Leder prisjämförelsesajten Prisjakt, som har utsetts till ett av de mäktigaste bolagen inom svensk handel. Har över 100 anställda och har flera år i rad placerat sig på VA:s lista över Sveriges Superföretag.

5. Gustav Radell, 32 år, Google
Har varit på Google i åtta år och hela tiden levererat – och avancerat. Sedan fyra år är han sökjättens marknadschef i Sverige och får ofta representera bolaget i medierna. Sitter också i styrelsen för Interflora.

6. Fredrik Östgren, 33 år, Nepa
Var med och grundade researchföretaget år 2006. I dag är han vd för succébolaget som vänt upp och ner på hela branschen, utsetts till Gasellföretag fyra (!) år i rad och satsar på världsherravälde.

7. Caroline Marken, 29, Entercard
Efter bara ett år på Entercard fick hon möjlighet att vikariera som strategichef på bolaget som omsätter över tre miljarder. I dag är hon stabschef med både personalansvar och en plats i ledningsgruppen.

8. Susana Meza Graham, 38 år, Paradox Interactive
Vice vd för spelbolaget som ligger bakom "Europa Universalis", "Hearts of Iron" och "Victoria". Från en av Södermalms få skyskrapor basar hon över drygt 150 anställda och är en del av det svenska spelundret.
INTERVJU: Spelvärldens mäktigaste kvinna: "Programmering är inte allt"

9. Johanna Persson, 33 år, Duni
Flyttade från Helsingborg till Singapore för att som integrationsdirektör säkra Dunis förvärv i landet. Det är inte första gången hon får stort ansvar – hon blev vd för Corrosion Control Company redan som 26-åring.

10. Lina Jorheden, 32 år, Atlas Copco
Som country manager i Östafrika ansvarar hon för gruv- och bergbrytningsteknik i fjorton länder. Tidigare har hon startat internbank i Luxemburg och jobbat som finanschef för ett säljbolag i Tanzania.

11. Christan Resell, 29 år, Svenssons i Lammhult
Tillträdde i september som vd för det stabila möbelbolaget som omsätter över 200 miljoner och där han även nu är delägare. Han kom då direkt från e-handelsutmanaren Bubbleroom där han agerade vice vd.

12. Sara Rydefjärd, 31 år, Axstores
Handplockades av Göran Hägglund till statsrådsberedningen. Efter två år i maktens korridorer bolagsjurist för Kicks. I dag ensam koncernjurist.

13. David Rönnberg, 37 år, Addnature
Vid 25 års ålder blev han börsens yngste vd på Bringwell. Han var därefter nyckelspelare vid försäljningen av Brandos och tog i slutet av 2014 över som vd för Addnature, med uppdraget att skapa tillväxt i Norden.

14. Caroline Bouzi, 29 år, Astrazeneca
År 2010 vann hon Future Female Leader Award på KTH och fick praktisera på Astrazeneca, Ericsson och Electrolux. I dag anläggningschef.

15. Tobias Wennberg, 33 år, Saab
Efter sex år på Saab är han chef för försäljning och marknadsföring i Central- och Östeuropa.

16. Olof Söderbaum, 32 år, Comhem
Är head of tv, som inte är en lätt uppgift i en tid när de traditionella tv-bolagen möter konkurrens som aldrig förr av Youtube och streamingsajter.

17. Marcus Jacobsson, 37 år, Oriflame
Har blivit utsedd till Årets ledare och hunnit vara inblandad i ett antal startup-bolag. Nu är han global affärschef för hälsa.

18. Niklas Elofsson, 30 år, Vinge
Har lyckats skrapa ihop trippelexamen från bland annat Columbia Law School, en av världens högst rankade juristutbildningar.

19. Sezgin Kadir, 36 år, EON
Hans resa började på Eon redan 2003. Karriären har pekat spikrakt uppåt, i dag är han avdelningschef för bolagets elnät i Sverige, vilket innebär ett ansvar för intäkter på uppåt 8 miljarder.

Klicka här för att se toppnamnen i fler kategorier.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST