Mehrdad Mahdjoubi från Orbital Systems toppar kategorin hållbarhetsivrare. Fotograf: Jenny Leyman

Supertalangerna 2015 - 11 hållbarhetsivrare

Supertalangerna är smarta, välutbildade och yngre än någonsin. Det här är 11 hållbarhetssnillen som kvalar in på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger.

1. Mehrdad Mahdjoubi, 25 år, Orbital Systems
Vidareutvecklade Nasateknik och skapade superduschen Orbital System. Har Niklas Zennström som investerare och hyllas internationellt för sin innovation.

Läs hela profilen i Veckans Affärer #6.

2. Linnéa Hellberg, 28 år, SSAB
Koordinerar och tar fram ståljättens hållbarhetsstrategi. tidigare har hon varit projektledare på SSAB, jobbat på kommunikationsbyrån JKL och tagit examen i industriell ekonomi.

3. Hjalmar Nilsonne, 28 år, Watty
Hans Watty tar fram individualiserade betslutsunderlag som gör det enklare för hushåll att spara energi. Stängde nyligen en investeringsrunda på 10 miljoner kronor. Har även fixat finansiering till ett stort antal solfångare i Tibet.
SE HANS PITCH: "Vi vill göra alla människor energismarta"

4. Sara Renström, 30 år, Chalmers
Lovande doktorand som i sitt forskningsprojekt undersöker hur produkt- och tjänstedesign kan uppmuntra till mer energieffektiv användning av energi i allmänhet och av fjärrvärme i synnerhet.

5. Paul Alarcon, 33 år, United Minds
Partner på Prime och arbetar som kreativ chef på United Minds. Under året som gick utsågs han av Monocle till en av Sveriges främsta samhällsanalytiker och 2015 tar han nästa kliv i karriären då han tackat ja till en ny tjänst med stort inflytande i hållbarhetsvärlden.

6. Anna Glansén och Hanna Billqvist, 28 år, Tomorrow Machine
Två Beckmansstudenter som vill att vi äter våra juiceförpackningar. Deras designstudio Tomorrow Machine har redan uppmärksammats både internationellt och i VA för sina förpackningar av sjögräs. hållbart, trendigt och snyggt – designduon checkar alla rutor.
REPORTAGE: Ätbara förpackningar är framtiden

8. Jonas Karlström, 34 år, FN och Karolinska
Efter dubbelexamen från handels och KI har han arbetat som läkare och varit medlem av Karolinska universitetssjukhusets framtidsrådet. han har även arbetat på Who och värvades nyligen till FN där han ska hjälpa till med de nya globala utvecklingsmålen.

9. Malin Cronqvist, 26 år, Help to Help
Kth-studenten som bestämde sig för att alla skulle få hjälpa till att hjälpa. på crowdfundingplattformen Help to Help skänker vi tillsammans för att ungdomar i Tanzania ska få fullfölja sina studier.

10. Amanda Lundeteg, 30 år, Allbright
Som vd för Allbright har hon lyckats växla upp organisationens viktiga arbete och få ordentligt genomslag i medierna. hon har både mod och energi att utmana näringslivsgubbarna och bilda opinion kring jämställdhetsfrågorna.
ALLBRIGHT: Studenter manas sky bolag på svarta listan

11. Anna Björnberg, 27 år, Kivra
Årets student 2014 efter att ha lyckats bolla studier på handels, ett eget konsultbolag, sin ideella organisation 180 Degrees Consulting och rollen som coachchef på Upgrades. Nu har hon tagit steget ut i arbetslivet och hittat hem på Kivra.

Klicka här för att se toppnamnen i fler kategorier.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST