Artem Rybakov från Naventi Capital toppar kategorin finanssnillen. Fotograf: Naventi Capital

Supertalangerna 2015 - 12 finanssnillen

Supertalangerna är smarta, välutbildade och yngre än någonsin. Det här är 12 finanssnillen som kvalar in på Veckans Affärers lista över Sveriges 101 Supertalanger.

1. Artem Rybakov, 28 år, Naventi Capital
Ett finansiellt geni med doktorsexamen i matematisk ekonomi och vinnare av ryska finansolympiaden. Kom till Sverige på stipendium och arbetar nu som kapitalförvaltare på Naventi Capital.

Läs hela profilen i Veckans Affärer #6.

2. Alireza Etemad, 38 år, SEB
Är global head of corporate finance och leder över 100 medarbetare som rådger nordiska företagsledare i stora transaktionsfrågor. tidigare har han varit managementkonsult på Booz Allen Hamilton och gjort M&A på Credit Suisse.

3. Anna Felländer, 38 år, Swedbank
Efter tre år på Swedbank blev hon chefsekonom. Dessförinnan arbetade hon på finansdepartementet, och sysslade bland annat med krishantering under krisåret 2009. Tidigare har hon dessutom spelat tennis på elitnivå.
LÄS ÄVEN: Felländer flaggar för polariserad arbetsmarknad

4. Christoffer Norman, 27 år, Avito
Rysktalande toppstudent från handels som efter en kort sejour på McKinsey värvades till ryska Avito, världens tredje största radannonssajt. I dag COO för bolaget som vid Kinneviks senaste investeringsrunda värderades till 12 miljarder kronor.
AVITO: Kinneviks nya ögonsten - bolaget växer med 77 procent

5. Karl Dexner, 27 år, Nordstjernan
Har hunnit vara analytiker både på SEB och Deutsche Bank innan han säkrade positionen som investment manager på Nordstjernan. Sitter även i styrelsen för stålbyggnadsbolaget Llentab.

6. Lena Krauss, 38 år, East Capital Explorer
Efter flera tunga poster som bland annat byråchef på Diplomat Communications och ir-chef på Tele2 utsågs hon i våras till ny finanschef för East Capital Explorer.

7. Oliver Molse, 22 år, Analyst Group
Som 21-åring vann han investerar-SM efter att hans fiktiva startkapital växt med hela 1 564 procent. Då hade Oliver Molse redan hunnit följa börsen i sex år och blivit känd som som Gekko Jr på Börssnack. Driver det egna Analyst Group Equity Research.

8. Hanna Ögren, 27 år, Novo Nordisk
Tillhörde eliten på Copenhagen Business School och drev parallellt med studierna ett biståndsprojekt i Kenya samt arbetade som konsult på Deloitte. Med examen i hand värvades hon till Skandinaviens största företag Novo Nordisk och är bolagets yngsta manager.

9. Daniel Daboczy, 37 år, Fundedbyme
Efter tio år i konstvärlden gjorde han en helomvänding och startade webbyrån Dabber. hans senaste projekt, Fundedbyme, är sveriges svar på Kickstarter. En av crowdfundingplattformens främsta succéer var när Virtuous Vodka lyckades dra in över en miljon.
INTERVJU: "Vårt mål är att bli uppköpta"

10. Jill Östergren, 35 år, Prominent Properties Sothesby's Realty
Fyttade som 18-åring till New York för att plugga. Efter att ha bytt ut rollen som modell mot säljare hos Mario Valentino fick hon mersmak för stora affärer och började sälja lägenheter för hundratals miljoner. Målet är nu att äga fem bolag innan hon fyllt 40.
INTERVJU: Hon ska äga 5 bolag innan 40

11. Kadri Inno, 38 år, SEB
Ansvarig för strategisk planering av SEB:s it-investeringar för att möta långsiktiga hot från digitaliseringen. med en examen från handels och en karriär på Accenture i bagaget.

12. Adiba Barney, 37 år, SVA Forum
Vd för SVA forum som knyter samman startup-bolag med venture capital-bolag i Silicon Valley. Har tidigare varit vd på Silicon Vikings, en nätverksorganisation som för samman nordiska techbolag med Silicon Valley.

Klicka här för att se toppnamnen i fler kategorier.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST