Fotograf: Coffee Stain Studios

Deras getspel är en mångmiljonsuccé

Hur blir man miljonär och hamnar på Wall Street Journals förstasida? Ett sätt kan vara att göra ett spel om getter. Goat Simulator, som utvecklats av en studio i Skövde, har sålt i miljontals exemplar och ökat på resultatet tjugofaldigt.

Den Skövdebaserade spelstudion Coffee Stains spel Goat Simulator har blivit en hejdundrande succé. Spelet har blivit viralt och omsättningen har femfaldigats samtidigt som resultatet förbättrats gånger 20 jämfört med förra året. Det rapporterar it24.

Spelaren kontrollerar en get som ska göra så mycket skada som möjligt i en 3d-värld. 

Spelet kom till som ett skämt under raster från arbetet med ett actionspel. Många av studions 17 anställda tyckte att getsimulatorn var löjlig och ville inte jobba med det. Det var ju inte något riktigt spel.

Men getspelet blev en succé och har sålt i omkring 2,5 miljoner exemplar till dator och mobilen.

"Innan Goat Simulator levde vi i en tiomånadersvärld, det var ungefär så lång tid kassan räckte innan vi behövde publicera ett nytt spel som drog in pengar. Den pressen är borta nu och det är väldigt skönt", säger vd Anton Westbergh till it24.

Anton Westbergh och spelets get har även prytt förstasidan på Wall Street Journal.

2013 omsatte bolaget drygt 14 miljoner kronor och hade ett resultat på 2,7 miljoner kronor. Förra året landade omsättningen på 80 miljoner kronor, med en vinst på 60 miljoner. En marginal på 75 procent.

Och Coffee Stain tror att 2015 kan bli lika bra eller till och med bättre än 2014.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST