Azita Shariati: "Mångfald handlar om att hitta den bästa kompetensen"

Igår utsågs Azita Shariati, vd för Sodexo, till Näringslivets Mäktigaste Kvinna 2015. I en exklusiv långintervju med VA:s Hållbarhetspodd berättar Shariati om sin karriär och vad mångfald och ledarskap betytt för henne på resan mot toppen.

Azita Shariati, vd för Sodexo Sverige utsågs igår till Näringslivets mäktigaste kvinna 2015. Hon tror själv att en viktig förklaring till att just hon fick priset är att Sodexo under hennes ledning gått från ett företag med 14 procent kvinnor i ledningsgruppen till att fem år senare ha 50 procent kvinnor där.

"Jag tror på olikheten. Män och kvinnor är olika, vi tänker olika och då behöver vi den här mixen. Bara för att få in alla perspektiv. Mångfald handlar om att hitta den bästa kompetensen. För att få ett bra team måste man titta bortom ålder, kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Det har man förstått inom lagsporten, det behöver företagen också göra", säger Azita Shariati.

I en exklusiv intervju med VA:s Hållbarhetspodd berättar Shariati om hur det lilla cateringbolaget från Marseille har vuxit till världens 7:e största bolag med 8000 anställda i Sverige. Hon diskuterar även betydelsen av mångfald och ledarskap på resan mot toppen.

LÄS MER:
HELA LISTAN: De är Näringslivets mäktigaste kvinnor

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST