Fotograf: Fredrik Sandberg/TT

10 klyschor att skippa i jobbansökan

Två miljoner svenskar på finns på nätverkssajten LinkedIn. Nu har sajten kollat vilka ord som är vanligast att man beskriver sig själv med. Här är 10 klyschor du ska undvika om du vill att ditt cv ska sticka ut från mängden.

Över två miljoner svenskar finns idag på LinkedIn vilket gör sajten populär bland både arbetssökande och rekryterare. På sajten kan du presentera dig i både ord och bild men med så många profiler är det lätt att försvinna i mängden.

Liksom i vanliga arbetsansökningar har sajtens användare en tendens att beskriva sig med samma uttryck som ungefär alla andra som söker samma tjänst. Väljer du att beskriva dig med ord som ”driven” och ”ansvarsfull” är sannolikheten stor att du bara försvinner i mängden.

Givetvis handlar både arbetsansökningar och LinkedIn-profiler om att ha rätt utbildning, erfarenhet och kompetens men ett bra sätt att sticka ut, och öka sina jobbchanser, är att hålla sig borta från gamla klyschor.

Här är de 10 vanligast förekommande orden och fraserna på LinkedIn 2014:

  1. Driven
  2. Kreativ
  3. Passionerad
  4. Strategisk
  5. Betydande erfarenhet
  6. Ansvarsfull
  7. Expert
  8. Motiverad
  9. Analytisk
  10. Bred erfarenhet

LÄS ÄVEN: Så får du toppjobbet - utan CV


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST