"Hållbar musik är framtiden"

Idag är det premiär för Veckans Affärers Hållbarhetspodd. I första avsnittet möter vi Ola Sars, vd för Spotify Business, som berättar om rättvis musik, ojämlikhet och den hetaste hållbarhetstrenden.

"Det finns hållbarhetsaspekter som ännu inte helt slagit igenom kring rättviseperspektivet som går att få ut via molnet", säger Spotify Business vd Ola Sars i helt nya Veckans Affärers Hållbarhetspodd.

Genom att använda molnet behöver det inte grävas upp råvaror, transporteras runt plastskivor eller ha samma musik i alla butiker.

"Vi vet att olika orter lyssnar på olika sorters musik och att försäljningen ökar med rätt typ av musik. Det gäller att välja rätt och använda det som redan finns istället för att köpa allt nytt", säger Sars och introducerar begreppet fair music:

"Vi kan betala de artister som verkligen spelas så ofta som de spelas genom att använda molnet istället för fysiska skivor, det kallar vi för fair music."

Programledare för Veckans Affärers Hållbarhetspodd är författaren och hållbarhetsproffset Jessica Cederberg Wodmar som har 25 års erfarenhet av hållbarhetsarbete.

Lyssna på Veckans Affärers Hållbarhetspodd med Spotify Business vd Ola Sars i spelaren ovan.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.