Fotograf: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz version av den självstyrande bilen slår Googles med hästlängder

Mercedes-Benz släppte under måndagen en video där de visar upp sin nya F 015 Luxury in Motion, en konceptbil utvecklad för framtiden.

I den nya bilen kan passagerarna vända sig mot varandra under färden och kontrollera alla inställningar med enkla handrörelser. Bilen har LED-displayer bak och fram och det är med dessa den ska kommunicera med andra fordon. Bilen ska också kunna tala. I videon, som du kan se längst ner i artikeln, säger den till en fotgängare "please go ahead" efter att ha bromsat in så att denne kan korsa vägen.

Än så länge är F 015 bara ett koncept, men det ger en tydlig bild av vad biltillverkaren strävar efter att skapa. En målbild som känns betydligt hetare än Googles självstyrande små runda bilar. Se dem här: Så här ser Googles självstyrande bilar ut

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant