Fotograf: Uber

Ubers nya rekordvärdering - 30 miljarder dollar

Taxitjänsten Uber väntas ta in 2 miljarder dollar till en ny rekordvärdering - men ingen vet vad de egentligen ska ha pengarna till.

Enligt källor till Financial Times planerar taxitjänsten Uber att ta in upp emot 2 miljarder dollar i en ny finansieringsrunda. Detta trots att bolaget så sent som i juni tog in 1,2 miljarder dollar till en värdering på 17 miljarder dollar.

Den nya rundan väntas ske till en värdering på 25-30 miljarder dollar, skriver Techcrunch och Recode. Det skulle innebära att Ubers värde ökat med 76 procent på sex månader.

LÄS ÄVEN: Uber låter privatpersoner ta betalt för att plocka upp samåkare

Det San Francisco-baserade bolaget har sedan starten för fem år sedan haft en explosionsartat utveckling och är idag ett av världens högst värderade startups med verksamhet i 45 länder.

Det är oklart vad Uber ska använda pengarna till, men bolagets vd Travis Kalanick har enligt Recode tidigare pratat om att "rusta företaget med tillräckligt mycket pengar för att fortsätta den aggresiva expansionen och avvärja konkurrenter såsom Lyft".

Enligt Finwire är diskussionerna om en ny finansieringsrunda endast preliminära och någon investerare skall än så länge inte ha åtagit sig att investera.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.