1 av 5
Bildspel: 1. Digitala plånböcker. ”För bara några år sedan vågade vi inte lämna ut våra bankkortsnummer på nätet och var väldigt restriktiva med hur vi handlade online. Nu shoppar på nätet som aldrig förr och ett steg i att öka säkerheten ytterligare är betaltjänster där du har en digital plånbok. Vi har tidigare haft bland annat Paypal och WyWallet, men nu lanseras Apple pay för allmänheten. Där används teknik där du i fysiska butiker håller din telefon mot en läsare och verifierar betalningen med ett klick i telefonen. Eftersom Iphones numera är utrustade med den här tekniken kommer den med största sannolikhet att användas även i andra typer av tjänster (i dag används den till exempel i SL-kort, dörröppnar-brickor, tvättstugebokning med mera).” Fotograf: Apple

De fem hetaste IT-trenderna

Smarta klockor och digitala plånböcker - digital strateg presenterar de hetaste IT-trenderna.

Hanna Kastås, digital strateg på ­byrån Bazooka, har berättat för DN om de fem hetaste IT-trenderna just nu. Se listan och Hannas kommentarer i bildspelet ovan.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.