Fotograf: SoundCloud

Svenska uppstickaren som utmanar Spotify tecknar avtal med musikjätte

De har tidigare sagt att de ska bli större än YouTube - nu tas ett stort steg.

SoundCloud bekräftar nu att de ingått ett licensavtal med Warner Bros. Vad avtalet innebär i praktiken har dock inte offentliggjorts än, skriver Finwire.

MER SOUNDCLOUD: "Vi kommer att gå om Youtube i storlek"

”Vi är glada över att Warner Music Group kommer vara det första skivbolaget som ansluter sig till vårt nya skaparprogram”, sa Alexander Ljung, SoundClouds vd och grundare i samband med tillkännagivandet. ”Vi räknar med att generera betydande intäkter för Warner och dess artister under de kommande månaderna och åren”, fortsatte Ljung.

SoundCloud, som grundades i Sverige, är en onlineplattform för musikdistribution via en molntjänst. Bolaget grundades 2007 av Alexander Ljung och Erik Wahlforss och i dag har man huvudkontor i Berlin. I dagsläget har bolagets musiktjänster 175 miljoner användare i månaden. 

MER MUSIK: "Så skapades fenomenet Avicii - på ett café i Stockholm"

Detta är en god nyhet för den unga uppstickaren. Det betyder att bolaget på allvar kan konkurrera med Spotify. För Spotify har veckan istället bara innebärt problem. En av musiktjänstens mest spelade artister, Taylor Swift, har valt att lämna plattformen och all hennes musik är nu borttagen. Swift menade att artister inte tjänar nog när deras musik spelas på streamingtjänster. Läs mer om detta: Swift lämnar Spotify - ett hårt slag mot musiktjänsten

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST