Fotograf: Tim Risberg / TT

Tim Cook: "Jag är stolt över att vara gay"

"Jag är stolt över att vara gay", skriver Apples vd Tim Cook i ett öppet brev. Han menar att hans sexualitet varit en tillgång i livet och karriären och att han nu vill hjälpa andra att våga stå upp för sig själva.

Vid lunchtid idag publicerade businessweek.com ett brev skrivet av Apples vd Tim Cook, där han berättar att han är homosexuell. Cook har alltid hållit hårt på sitt privatliv men tror samtidigt på Martin Luther Kings devis om att livets viktigaste fråga handlar om vad du gör för att hjälpa andra.

”Även om jag aldrig har förnekat min sexualitet har jag inte heller erkänt det offentligt, förrän nu. Så låt mig vara tydlig: Jag är stolt över att vara gay”, skriver han och förklarar hur hans sexualitet hjälpt honom i livet och i karriären.

”Att vara homosexuell har gett mig en djupare förståelse för vad det innebär att tillhöra en minoritet, och skänkt mig en bild av de utmaningar som människor i andra minoriteter står inför varje dag. Det har gjort mig mer empatisk och mitt liv har blivit rikare. Det har varit tufft och obekvämt i vissa stunder, men det har gett mig självförtroende att vara mig själv, att följa min egen väg och höja mig över motgångar och trångsynthet”, skriver Cook.

Det är ingen konkret händelse som fått Tim Cook att nu berätta om sin sexualitet, utan snarare en vilja att hjälpa andra.

”Om jag som vd för Apple kan hjälpa någon att som kämpar med att finna sig själv, ge tröst åt någon som känner sig ensam eller inspirera någon att stå upp för sig själv, då är det värt att offra min integritet”, avslutar Tim Cook.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Fick lön och löneförhöjningar av kommunen under 14 år – utan att jobba
  3. Oscar Properties köper lyxprojekt från konkursbo – för 1 miljon kronor
  4. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  5. Här är butikskedjorna som växer snabbast i Sverige
  1. Han skrotar miljardinvestering i Klippan som skulle ge 500 jobb: "Måste få konsekvenser att rösta på SD”
  2. Bolagen som utklassar allt och alla - här är Sveriges 728 Superföretag 2018
  3. Butiksdöden slår till: Skokedjan stänger nästan alla sina butiker
  4. Dagens 12 pinfärska analyser – aktierna du ska köpa och sälja efter börsturbulensen
  5. Den globala börsoron går in på andra veckan: Storbolaget på Stockholmsbörsen rasar tvåsiffrigt

För dig som prenumerant