Fotograf: Tomas Oneborg / Scanpix, SvD

Bromma ska stängas - och bli bostäder

Idag meddelade den nya majoriteten i Stockholm stad att de ämnar stänga Bromma flygplats och bygga bostäder på platsen.

Den nya styrande majoriteten i Stockholm stad vill på sikt stänga Bromma flygplats och bygga bostäder där.

Det är ett av budskapen när partierna har en gemensam pressträff på onsdagen, enligt Svensk Dagbladet. I majoriteten ingår Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ.

Våren 2015 ska en förhandlingsperson utreda Bromma flygplats och senast oktober 2016 ska den utredningen presenteras. Målsättningen är att Bromma flygplats stängs och görs om till bostäder år 2022.

”Givet att förhandlingarna visar att Bromma flygplats kan avvecklas utan att förutsättningarna för jobb och utveckling i regionen försämras ska staden verka för att området där Bromma flygplats idag ligger ställs om till stadsutvecklingsområdet med bostäder senast 2022”, står det i överenskommelsen mellan S, MP, V och Fi.

Alla investeringar i Bromma bör därför avbrytas och ställas in enligt majoriteten.

Dagens beskedet kan tolkas som en seger för främst Miljöpartiet, men även Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ som aktivt drev frågan om nedläggning i valrörelsen.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.