Fotograf: Tesla Motors

Tesla lanserar framtidens bil

Igår visade Elon Musk upp den senaste versionen av sin hypeade elbil. Det syns inga stora skillnader på utsidan, men insidan har fått flera bilkännare att utropa att "framtiden är här". Se videon från en testkörning här.

D, den senaste modellen av Tesla Model S, accelerar snabbare och är energieffektivare.

Men den största nyheten är att modellen har en fungerande autopilot. Bilen kör inte helt sig själv, men förare behöver inte göra mycket, skriver Business Insider. Bilen kan nu läsa skyltar med hastighetsbegränsningar och svänga utan att föraren rör ratten. 

LÄS ÄVEN: Fler svenskar vill köpa elbil - om det går att ladda

Efter att ha hållit en kort presentation om bilen lät Musk journalister provköra den nya skapelsen. Det fanns en långsträcka att testa accelerationen på och en enklare väg att testa autopiloten på. Bilen går från 0 till 100 km i timmen på rekordlåga 3,2 sekunder. Det är snabbare än flera av dagens dyraste bilar. 

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST