Ebay och Paypal går skilda vägar

Betaltjänsten Paypal blir ett eget börsnoterat bolag när ehandelsjätten Ebay splittras.

Amerikanska e-handelsaktören Ebay kommer att delas upp i två börsnoterade bolag, Ebay och Paypal.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nuvarande chefen för Ebay Marketplaces, Devin Wenig, blir vd för det nya Ebay medan Dan Schulman, i dag divisionschef på American Express, blir Paypals vd. Ebays nuvarande vd John Donahoe och finanschef Bob Swan kommer att se till att bolagsdelningen genomförs och kommer att sitta i de båda nya bolagens styrelser.

Förändringen träder i kraft under det andra halvåret 2015.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.