Fotograf: Wikimedia

Det går bra för det svenska musikundret - nu kan Avicii plocka ut 90 miljoner

De stora svenska artisterna och producenterna plockar ut miljoner ur sina bolag. Det verkar inte finnas något stopp på pengarna för varken Avicii eller Axwell.

Det går bra för de svenska artisterna och musikproducenterna, rapporterar TT. DJ-undret Tim "Avicii" Bergling plockade i somras ut 90 miljoner kronor ur sitt aktiebolag Avicii Music. Miljonvinst gör också den före detta Swedish House Mafia-medlemmen Axel "Axwell" Hedfors. Han plockade ut 26 miljoner ur sitt bolag Axwell Music AB.

MER AVICII: Så bygger han Sveriges hetaste varumärke

Någon som inte syns lika mycket, men också tjänar miljoner, är Johan "Shellback" Schuster. Han ska under samma period ha plockat ut 55 miljoner ut sitt bolag Shellback Industries.  Martin "Max Martin" Sandberg, som länge levererat hits till några av världens största artister, valde samtidigt att inte ta ut någon utdelning, detta trots att hans bolag gick med 77 miljoner kronor i vinst.

LÄS ÄVEN: Lurade Spotify - bolaget slår tillbaka

Kvinnliga producenter lyser fortfarande med sin frånvaro i musikvärlden, men en som lyckats ta sig genom glastaket är artisten Laleh Pourkarim, som producerar sin egen musik. Hennes GML Production AB gjorde senast ett resultat på 4,2 miljoner och hon valde att ut en utdelning på 250 000 kronor.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST