1 av 4
Bildspel: Muggen står upprätt även om du råkar slå till den från sidan. När du ska lyfta upp den är det lika lätt "som att lyfta en vanlig mugg". Fotograf: Mighty Mug

Muggen som inte välter - får in 700 000 på Kickstarter

Det började med att en kollega spillde ut sin kopp över en viktig dator - då bestämde de sig för att skapa en mugg som inte kan välta.

Efter att en viktig dator blivit förstörd då en kollegas kopp välte valde en grupp av ingenjörer och designers att utveckla Mighty Mug. Koppen har snart fått in 100 000 dollar (700 000 kronor) på Kickstarter, vilket är 10 gånger så mycket som målet på 10 000 skaparna satt upp. 

LÄS ÄVEN: Rekord på Kickstarter - "bärbar fest" har fått in över 13 miljoner dollar

Mighty Mug är helt enkelt muggen som inte välter. När den skapades säger utvecklarna att de studerade både hur grodor klättrar och hur bläckfiskar använder sina sugkoppar. Resultatet blev en kopp som står upprätt när den får stötar, till och med slag, från sidorna. Den gungar lite lätt, men det är allt. När man vill plocka upp den är det lika lätt som med vilken kopp som helst.

Tekniken kallar utvecklarna för Smartgrip. Det skapas ett vakum under muggen när den ställs ner, vilket håller fast den vid den platta ytan. Koppen är även anpassad för att kunna fungera som termos. Den kan hålla något varmt i mer än 6 timmar och kallt i mer än 14 timmar.

MISSA INTE: Många startups använder crowdfunding - men alla är inte ute efter pengar

När denna artikel skrivs är det 28 timmar kvar av Mighty Mugs Kickstarter-kampanj.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST