Fotograf: Christophe Ena / TT

Ditt CV hör snart hemma på museum

Att använda sig av cv som grund för rekrytering är ett koncept som håller på att försvinna i en allt mer digitaliserad värld, tror rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg.

Rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg tror att cv snart kommer vara ett förlegat koncept, skriver Resumé.

Det är enligt Christina Hammer, grundare och delägare i Hammer & Hanborg, främst digitalisering som ligger bakom utvecklingen mot en arbetsmarknad där ett cv saknar betydelse.

"Innan internet höll man på sitt cv. I dag är människor mer lättillgängliga och lägger upp sitt cv på Linkedin. Uppgifter om kandidater går att finna överallt på nätet. Perspektivet där cv och dina erfarenheter står i första rummet har ersatts av betydelsen av att det finns en person och en personlighet som kan omvandla sina erfarenheter i praktik", säger Christina Hammer till Resumé.

En annan faktor som påverkat utvecklingen mot ett cv-fritt samhälle är rörligheten på arbetsmarknaden.

"När personer byter jobb oftare kan det vara svårt att överhuvudtaget sätta ihop ett cv. Jobbar man på projektbasis är det personliga nätverket och den löpande kontakten med uppdragsgivare viktigare."

Christina Hammer tror att det nya systemet för rekryteringar kommer att ställa hårdare krav på arbetsgivaren.

"Cv kan sägas representera det traditionella sättet att rekrytera. När man måste hitta nya belägg för sina rekryteringar blir rekryteringar svårare. När man tidigare checkade av i fall personerna hade gjort sina fem år på marknadsledningen i ett konsumentsidan handlar det i dag mer om att hitta personen och dess drivkrafter. Vad som driver personen matchas sedan mot arbetsgivarens krav."

Det behöver dock inte alls vara dåligt. Christina Hammer tror att detta kommer leda till att branschen präglas av allt större mångfald, och fortsätter:

"När cv:et blir mindre betydelsefullt kommer arbetsgivare öppna upp för andra typer av människor. När kandidaterna inte behöver ha examen från de utbildningssäten som efterfrågades för 5-10 år sedan tror jag att vi kommer att se en större mångfald på sikt. Vilket behövs."

Denna digitalisering och globalisering kommer, tror Christina Hammer, att vidga företagens rekryteringsbas. Hon avslutar med ett råd till arbetstagarna.

"Tänk på vad som driver dig och titta på vad du brinner för. Ställ krav på din arbetsgivare och känn efter om ditt jobb ger tillfredsställer dina krav på utmaningar."


NYHETSBREV


Kalendarium

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Visa köpte just in sig i Klarna – det öppnar upp en gigantisk marknad för svenskarna
  2. Möt superföretaget som gått med vinst i 70 år helt utan marknadsföring - "vi har aldrig ringt en kund"
  3. Nu släpper Samsung sin dyraste mobil någonsin – det här får du för pengarna
  4. 8 tecken på att dina kollegor gillar dig – även om det inte känns så
  5. Nu tror inte ens mäklarna på bostadsklipp i Stockholm
  1. Det här är världens farligaste flygbolag - som du aldrig borde resa med
  2. Ingen e-handlare har vågat göra det här tidigare – men nu börjar Amazon med det
  3. Nu skrotas plötsligt det svenska förbudet mot drönare – som gjorde branschen rasande
  4. Nu rullar snabbmatens Tesla in i Stockholm – som ska vända upp och ner på en hel bransch
  5. Nu tar McDonalds den största risken i bolagets historia

SENASTE VA

VA Karriär