Fotograf: Christophe Ena / TT

Ditt CV hör snart hemma på museum

Att använda sig av cv som grund för rekrytering är ett koncept som håller på att försvinna i en allt mer digitaliserad värld, tror rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg.

Rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg tror att cv snart kommer vara ett förlegat koncept, skriver Resumé.

Det är enligt Christina Hammer, grundare och delägare i Hammer & Hanborg, främst digitalisering som ligger bakom utvecklingen mot en arbetsmarknad där ett cv saknar betydelse.

"Innan internet höll man på sitt cv. I dag är människor mer lättillgängliga och lägger upp sitt cv på Linkedin. Uppgifter om kandidater går att finna överallt på nätet. Perspektivet där cv och dina erfarenheter står i första rummet har ersatts av betydelsen av att det finns en person och en personlighet som kan omvandla sina erfarenheter i praktik", säger Christina Hammer till Resumé.

En annan faktor som påverkat utvecklingen mot ett cv-fritt samhälle är rörligheten på arbetsmarknaden.

"När personer byter jobb oftare kan det vara svårt att överhuvudtaget sätta ihop ett cv. Jobbar man på projektbasis är det personliga nätverket och den löpande kontakten med uppdragsgivare viktigare."

Christina Hammer tror att det nya systemet för rekryteringar kommer att ställa hårdare krav på arbetsgivaren.

"Cv kan sägas representera det traditionella sättet att rekrytera. När man måste hitta nya belägg för sina rekryteringar blir rekryteringar svårare. När man tidigare checkade av i fall personerna hade gjort sina fem år på marknadsledningen i ett konsumentsidan handlar det i dag mer om att hitta personen och dess drivkrafter. Vad som driver personen matchas sedan mot arbetsgivarens krav."

Det behöver dock inte alls vara dåligt. Christina Hammer tror att detta kommer leda till att branschen präglas av allt större mångfald, och fortsätter:

"När cv:et blir mindre betydelsefullt kommer arbetsgivare öppna upp för andra typer av människor. När kandidaterna inte behöver ha examen från de utbildningssäten som efterfrågades för 5-10 år sedan tror jag att vi kommer att se en större mångfald på sikt. Vilket behövs."

Denna digitalisering och globalisering kommer, tror Christina Hammer, att vidga företagens rekryteringsbas. Hon avslutar med ett råd till arbetstagarna.

"Tänk på vad som driver dig och titta på vad du brinner för. Ställ krav på din arbetsgivare och känn efter om ditt jobb ger tillfredsställer dina krav på utmaningar."


NYHETSBREV


Kalendarium

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Därför kraschade Ubers självkörande Volvo – nu stoppas testerna
  2. Så reagerar Trump på sitt största nederlag hittills
  3. Här är 16 saker du aldrig ska säga på jobbintervjun – om du vill bli tagen på allvar
  4. Nu blir det 40% dyrare att ha pengarna på banken
  5. Här är analytikerna som tror på stark comeback för Fingerprint – 200 procent över dagens kurs
  1. Nu blir det 40% dyrare att ha pengarna på banken
  2. Varför stäms Google plötsligt av ett pyttelitet svenskt bolag?
  3. Miljarder gick upp i rök på några minuter – här är 11 saker du behöver veta om Fingerprints massiva kollaps
  4. 27-åringen: Så tjänar jag extra pengar på fastigheter – mycket lättare än att jobba
  5. Håller McDonalds på att genomföra den största förändringen på årtionden?

SENASTE VA

VA Karriär