Fotograf: Mo's Bows

Är 12 år - och har ett succéföretag

En 12-åring i USA med en avslappnad inställning till företagande gör succé med sitt flugbolag. Idag har företaget som han grundade som 9-åring fem anställda.

En 12-åring i USA uppmärksammas i amerikansk media för sina entreprenöriella framgångar. Moziah Bridges från Memphis startade för tre år sedan ett företag som tillverkar och säljer flugor. Flugorna säljs för omkring 40 dollar och har uppmärksammats av bland annat Vogue, GQ och CNBC. Företaget, Mo's Bows har fem anställda och har hittills sålt för 150 000 dollar.

Moziahs mormor och mamma är två av de anställda, därutöver är tre sömmerskor anställda. Det var mormorn som lärde honom att sy när han klagade på att det inte fanns några flugor som passade.

På frågan hur han hinner sköta ett företag och gå i skolan samtidigt svarar Moziah att eftersom han är vd kan han jobba när han vill.

LÄS ÄVEN: "Sveriges 101 Supertalanger 2013"


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.