Fotograf: TT

Tonar ner fulsälj - 27 fick gå

Anmälningarna mot en telefonåterförsäljare strömmar in och ett föreläggande från Konsumentverket är nära. Men företaget säger sig ha städat upp - och avslutat anställningen för 27 medarbetare som ägnat sig åt "fulsälj".

Återförsäljaren Phone Family är nära ett föreläggande från Konsumentverket efter ett fyrtiotal anmälningar på ett år och lika många till Allmänna reklamationsnämnden.

Media har i augusti rapporterat om drabbade. Vd Jon Hjertenstein betonar att anmälningarna till Konsumentverket motsvarar "0,07% av alla köp" och framhåller liksom tidigare att det handlar om "en komplex bransch byggd på svårbegripliga abonnemangsformer", i svar till myndigheten den 19 augusti.

Samtidigt pekar han på att företaget under samma period avslutat anställningen för 27 medarbetare som brutit mot interna regler mot fulsälj. Det handlar i det flesta fall om provanställningar, ibland om uppgörelser. Företaget har kollektivavtal.

VA Telekommarknaden rapporterade i juni att Telenor och Tele2 avslutar samarbetet med Phone Family. Bolaget noterades på First North den 9 juni. Bolaget har inte kommunicerat om Konsumentverkets ärende till aktiemarknaden.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.