9 av 9
Bildspel: 9. Så, vad är din historia? ”Denna fråga tvingar genast in en kandidat i försvarsposition, för det finns inget rätt eller fel svar. Men det finns ett svar. Det är en fråga som ber om ett kreativt svar. Det är också en inbjudan till personen att spela med i spelet och se vart det tar den utan att oroa sig för att säga ’rätt saker’. Genom att spela med ger personen mig insikt i dennes karaktär, fantasi och uppfinningsrikedom. Frågan, hur tråkig den än kan verka, blir början på en historia och i dagens samhälle där man måste sälja sig själv eller sitt företag, genom sin förmåga att berätta en historia som skapar känslor och lyfter varumärket, blir detta relevant. Sättet de reagerar när frågan ställs berättar också något om hur sympatiska de är. Om de går in i försvarsposition, blir obekväma eller blir tysta i flera sekunder så visar det att de ser världen för bokstavligt och inte är tänker särskilt brett. I min bransch behöver vi dem som tänker brett.” – Richard Funess, managing partner på Finn Partners Fotograf: Wikimedia

”Vilket är ditt favoritdjur?” 10 chefer om vilka intervjufrågor som är deras favoriter och varför

Vad skulle få dig att gå till ett annat företag? Vad gillar du inte att göra? Cheferna berättar om sina favoritfrågor vid arbetsintervjuer och vad de vill se i en kandidat.

Jeff Haden från Business Insider frågade chefer från flera olika branscher vilken intervjufråga som var deras favorit och vilket typ av svar de var ute efter. De delade med sig av både vanliga och ovanliga frågor – och historier från intressanta intervjuer.

TIPS: Så fixar du toppjobbet

Personerna på bilderna är inte cheferna som svarat.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST