3 av 9
Bildspel: 3. När har du varit som mest nöjd med livet? ”Förutom med kandidater som söker sitt första jobb så antar jag alltid att personen har de färdigheter och det intellekt för krävs för rollen. Dessutom tror jag smarta människor med relevant erfarenhet anpassar sig snabbt och gör bäst ifrån sig i miljöer där kulturen passar och inspirerar dem. Så, jag koncentrerar mig i intervjun på kandidatens karaktär och hur väl denna skulle passa in hos mig. Denna fråga öppnar upp för en annan typ av konversation där jag kan undersöka om kandidaten och företaget skulle vara en bra matchning. Vad personen behöver för att prestera på topp och ifall hon skulle göra sitt absolut bästa jobb hon mig eller någon annanstans.” – Dick Cross, grundare och VD på Cross Partnership Fotograf: Wikimedia

”Vilket är ditt favoritdjur?” 10 chefer om vilka intervjufrågor som är deras favoriter och varför

Vad skulle få dig att gå till ett annat företag? Vad gillar du inte att göra? Cheferna berättar om sina favoritfrågor vid arbetsintervjuer och vad de vill se i en kandidat.

Jeff Haden från Business Insider frågade chefer från flera olika branscher vilken intervjufråga som var deras favorit och vilket typ av svar de var ute efter. De delade med sig av både vanliga och ovanliga frågor – och historier från intressanta intervjuer.

TIPS: Så fixar du toppjobbet

Personerna på bilderna är inte cheferna som svarat.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.