1 av 5
Bildspel: Klicka vidare i bildspelet för att se mer av "Kim Kardashian: Hollywood". Fotograf: Wikimedia

Hennes mobilspel drar in 700 000 dollar om dagen

"Kim Kardashian: Hollywood" har på kort tid blivit ett av de fem mest nedladdade spelen i Apples App Store. Spelet är nu på väg att bli nya Candy Crush Saga.

Kim Kardashian är känd för att vara känd. Något hon redan tjänat stora summor pengar på genom realityserier, klädkollektioner och modellkontrakt. Nu drar hennes personliga varumärke in mer än någonsin genom ett mobilspel som ser ut att kunna bli nya Candy Crush Saga. Spelet, som heter "Kim Kardashian: Hollywood" och går ut på att bli känd, drar i dagsläget in 700.000 dollar per dag. Företaget bakom spelet heter Glu Mobile och deras aktie har stigit 30% sen spelet släpptes, rapporterar CNN.

Spelet är gratis att ladda ner, men väl inne i din virtuella kändiskarriär kan du spendera riktiga pengar på virtuella kläder, frisyrer och så kallade energy boosts. Där har vi också frågan som marknaden för denna typ av spel jobbar mest med idag. De måste på något sätt övertyga dig om att det är värt att lägga några kronor på något som aldrig kommer existera i verkligheten. Än så länge är det bara 3% av spelarna som väljer att spendera sina pengar i spel som är gratis att ladda ner, dock verkar den andelen vara högre i Kardashians Hollywoodsaga. Något de dagliga inkomsterna vittnar om. Dina uppdrag i spelet är bland annat att bära dyra kläder och hänga med andra kändisar. Allt för att bli en riktigt A-kändis.

TIPS: Världens 13 största YouTube-kändisar drar in 311 miljoner kronor - per år

Om utvecklingen fortsätter kommer Kardashians spel att dra in över 200 miljoner dollar under sitt första år, säger Doug Creutz, analytiker på Cowen and Company, till CNN. Det skulle göra "Kim Kardashian: Hollywood" till ett av de mest inkomstbringande mobilspelen någonsin. Creutz hävdar även att det bara är runt sju andra appar som drar in mer pengar just nu. Trots detta och en ökning av inkomsterna med 68% till 49.9 miljoner dollar så går skaparna Glu Mobile med 4 miljoner dollar i förlust. De stora förlusterna beror på att Kim Kardashians royalties, som tros ligga mellan 30 och 40 procent, stryper bolagets marginaler, enligt Di. Och på det sättet klättrar Kardashian själv på kändisstegen.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Den här skräckinjagande grafen visar hur Sveriges BNP riskerar att falla fritt i år
  2. Tipset: Köp H&M-aktien nu när ingen annan vill ha den
  3. Genombrottsavtal för svenska forskningsbolaget – skickar upp aktien över 20 procent
  4. Musks uppriktiga mejl till anställda: Vi behöver radikala förbättringar för att få ut Model 3
  5. Drönarbolaget Cybaero i konkurs – ”gjort allt för att förhindra situationen”
  1. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  2. Idag slog H&M:s senaste satsning AFound upp dörrarna – här är VA:s dom
  3. H&M-aktien faller tungt på börsen idag – det här är anledningen
  4. Efter 100 000 simuleringar: AI har svaret på vem som vinner fotbolls-VM – och det är inte Tyskland
  5. Sveriges bästa analytiker: Här är aktien du ska ta rygg på

För dig som prenumerant