Fotograf: Fortune Live Media

Jätte försökte köpa Spotify - fick nobben

När Spotify uppvaktades av jätten gjorde de en fuling och begärde över 10 miljarder dollar - trots att bolaget egentligen värderas till 4 miljarder.

Den amerikanska IT-jätten Google övervägde sent under förra året att köpa det svenska musikstreamingföretaget Spotify.

Det skriver The Wall Street Journal, med hänvisning till en person med insyn i ärendet.

Samtalen med Spotify bröt samman på grund av ett antal faktorer; bland annat det höga priset Spotify bad om och Googles vd Larry Pages bristande entusiasm för prenumerationstjänster för underhållning.

Google meddelad i ett brev till den amerikanska börstillsynsmyndigheten SEC (Securities and Exchange Commission) i december att det hade "eftersträvat, men avbrutit, ett potentiellt uppköp av ett utländskt bolag med en värdering som beräknas i intervallet 4 till 5 miljarder dollar".

I samband med Spotifys senaste finansieringsrunda värderades bolaget till cirka 4 miljarder dollar, men enligt The Wall Street Journals källa siktade det i samtalen med Google på att säljas för minst 10 miljarder dollar.

I maj i år köptes Spotifys konkurrent Beats Music - tillsammans med dess systerbolag tillika hörlurstillverkare Beats Electronics - av Apple för totalt 3 miljarder dollar. Av den totala summan stod bara 500 miljoner dollar för köpet av själva musikstreamingtjänsten.

Medan Spotify har över 10 miljoner betalande kunder världen över, och ytterligare 30 miljoner icke-betalande kunder, har dock Beats Music endast några hundra tusen betalande användare.

MISSA INTE: "Så skapade Ash världssuccén Avicii"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST