Fotograf: Startuppodden.se

"Vårt mål är att bli uppköpta"

Kampen om framtidens finansieringsmodell är tuff. Dussintals sajter tävlar om att bli de som får bygga framtidens bolag. Svenska FundedByMe är ett, de har gått från noll till verksamhet i 8 på länder på tre år, Nu har man precis tagit in 7 miljoner i crowdfundat kapital. Målet är tydligt.

"Vi vill bli störst utanför USA, och sedan bli uppköpta av en amerikansk aktör", säger Daniel Daboczy i Startuppodden avsnitt 15.

Daniel Daboczy är rumänen som kom till Sverige som tolvåring, blev framgångsrik curator och producent på Färgfabriken, innan han för tre år sedan grundare och startade en av världens ledande crowdfundingsajter, FundedByMe.

Enligt Daniel är kapitalanskaffning en av "de sista bastionerna" som internet ännu inte har demokratiserat. Men det händer nu, inte minst för att USA ändrar lagen kring investeringar i sommar, berätta Daniel i podden.

Fler avsnitt finns på Startuppodden.se  


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant