1 av 16
Bildspel: Adam Jomaa, Jan Bech-Sörensen, Emma Gunnarsson, Kemira/IPOS och Bengt Högberg, Nordic Sugar Fotograf: Rickard Kilström

Dags igen för mästarnas mästare

Den 22 maj presenterades alla nio finalisterna i E-prize – Sveriges största energitävling som belönar de mest energieffektiva företagen – som Veckans Affärer och EON arrangerar för sjätte året i rad.

I samband med frukost på Bonniers Konsthall fick vi lyssna till de allra bästa exemplen på hur man som företag kan göra mer med mindre. Höganäs sparar 50 miljoner per år på sin energieffektivisering och i Kolmårdens djurpark har både djuren och personalen fått det bättre. Leksands knäckebröd började energieffektivisera redan 1952 och industriparken Kemira är proppfylld med fantasifulla energilösningar. Falu Energi och Vatten som projekterar för världens första klimatpositiva serverhall. Det är bara några av årets fascinerande finalister som gått lite längre. Som hittat den där finurliga innovationen och som engagerat jobbar med energifrågan genom hela organisationen, från högsta ledningen och ner genom hela organisationen, och ofta långt utanför densamma. Mästare som gör oss alla till mästare i resurs- och klimatkampen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.