1 av 20
Bildspel: Louise Eriksson, grundare av Adprofit och Vint. Fotograf: Rickard Kilström

Tillväxtföretag på date med finansmarknaden

Det var fullt hus på Berns när Veckans Affärer bjöd in finansmarknaden och entreprenörsföretag till en ny mötesplats.

Närmare 250 deltagare hade kommit för att lyssna på intressanta och innovativa tillväxtföretag och vara med i diskussionerna om hur kapital och affärsidéer kan mötas när Veckans Affärer arrangerade Finansieringsdagen den 1 april.

Hela bredden av finansmarknaden var representerad i form av börser, banker, företagsobligationslån, riskkapitalister, affärsänglar, corpfirmor, advokater och revisorer.

Huvudtalare var superentreprenören Louise Eriksson som ligger bakom bland annat Vint och Adprofit. Hon berättade för publiken att finansieringen är en viktig pusselbit men att andra saker också behöver vara på plats. "Det är inte finansieringen som gör jobbet åt dig - det är verkligen bara början."

I en paneldiskussion betonade Staffan Helgesson, partner på vc-bolaget Creandum, vikten av att entreprenörer kan finansiera sig själva. Exempelvis via crowd- och seedfunding.

Vinnaren av Singularity Universitys tävling Urban Resilience Challenge  korades på scenen. Priset gick till Virpal Singh för hans idé RoboSweeper, ett självgående avfallshanteringsfordon.

Partners till Finansieringsdagen 2014 var Amfa Bank, Baker McKenzie, KPMG, Mangold, Nordic Trustee, Oslo Börsen samt Thenberg Fondkommission.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST