13 av 13
Bildspel: KUNGEN AV YOUTUBE: PewDiePie. Svenske Felix Kjellberg ligger bakom youtube-kanalen där han filmar sig själv när han spelar datorspel. Den 24-årige svensken har 24 miljoner prenumeranter som följer honom på Youtube och cirka 3,69 miljarder visningar. Kjellbergs kanal var en av de snabbast växande Youtube-kanalerna under 2012 och 2013. Enligt Business Insider uppskattas han tjäna mellan 825 000 och 8 470 000 dollar efter Youtubes avdrag. PewDiePies stora framgångar tros bland annat ha att göra med att han kommunicerar flitigt med sina fans. Kuriosa är att Felix är son till Johanna Kjellberg, tidigare CIO på Kappahl, som utsågs till Årets CIO 2010. Fotograf: Youtube

Världens 13 största YouTube-kändisar drar in 311 miljoner kronor - per år

De spelar dataspel och öppnar leksaker framför en kamera - och blir mångmiljonärer på kuppen. Här är listan över de 13 allra rikaste YouTube-kändisarna.

Förr i tiden var man tvungen att ha ett helt team bakom sig för att slå sig fram i toppen - men den nya generationens världsstjärnor klarar sig på egen hand. De här superstjärnorna har börjat sina succékarriärer hemma framför datorn, tack vare internet.

Business Insider har listat de 13 mest framgångsrika YouTube-kändisarna och beräknat hur mycket de tjänar på sina videos. Tillsammans beräknas de dra in drygt 45 miljoner dollar per år, dvs strax över 310 miljoner kronor. 
Vad är då framgångsreceptet? Utifrån listan tycks det finnas två vägar till Youtube-miljonerna; antingen att spela dataspel och kommentera ståhejet på ett skojigt sätt, eller att öppna leksaker, visa hur de fungerar och kanske till och med bjuda på ett betyg.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.