2 av 13
Bildspel: 12. HolaSoyGerman/HolaSoyGerman2. 1,11 miljarder visningar och 19 miljoner prenumeranter ger en inkomst på 2,11 miljoner dollar. Fotograf: Youtube

Världens 13 största YouTube-kändisar drar in 311 miljoner kronor - per år

De spelar dataspel och öppnar leksaker framför en kamera - och blir mångmiljonärer på kuppen. Här är listan över de 13 allra rikaste YouTube-kändisarna.

Förr i tiden var man tvungen att ha ett helt team bakom sig för att slå sig fram i toppen - men den nya generationens världsstjärnor klarar sig på egen hand. De här superstjärnorna har börjat sina succékarriärer hemma framför datorn, tack vare internet.

Business Insider har listat de 13 mest framgångsrika YouTube-kändisarna och beräknat hur mycket de tjänar på sina videos. Tillsammans beräknas de dra in drygt 45 miljoner dollar per år, dvs strax över 310 miljoner kronor. 
Vad är då framgångsreceptet? Utifrån listan tycks det finnas två vägar till Youtube-miljonerna; antingen att spela dataspel och kommentera ståhejet på ett skojigt sätt, eller att öppna leksaker, visa hur de fungerar och kanske till och med bjuda på ett betyg.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.