Fotograf: Florian Hirzinger

Nytt fiasko för konsultbolaget - slängs ut

Konsultfirmans lösningar för en ny e-handelsplattform är så undermåliga att kunden säger upp kontraktet och kräver ersättning. Det är det senaste i raden av uppmärksammade it-fiaskon som konsultfirman ligger bakom.

Pappersgrossisten Papyrus säger upp kontraktet med Accenture och stoppar utvecklingen av en ny e-handelsplattform som konsultfirman skulle leverera. Det skriver Computer Sweden. Papyrus kommer istället använda sig av den e-handelsplattform de redan har.

Anledningen är att pappersgrossisten har upptäckt stora problem med den kod och de lösningar som skapats vilket har lett till förseningar.

Papyrus ska nu se om överhuvudtaget några av projektets lösningar går att använda, och sedan kräva kompensation av Accenture.

Enligt Computer Sweden har Accenture varit inblandade i flera uppmärksammade it-misslyckanden de senaste åren.

Nordea. I oktober förra året lades ett projekt avsett att skapa en gemensam it-lösning för Nordea ned. Projektet uppges ha kostat minst 5 miljarder kronor.

Polisen. Polisens rapporteringssystem Pust fick designas om redan innan det var klart.

SEB. Satsningen på en ny internetbank misslyckades. Accenture var en av leverantörerna i projektet One IT Roadmap.

UPPDATERING:
I en kommentar till VA.se kommenterar Accentures kommunikationsdirektör Anna Markelius Plyhr händelserna:

"Accenture har spelat en relativt liten roll i några av dessa projekt och har även arbetat tillsammans med ett antal andra företag. Stora IT-projekt är komplexa till sin natur och ibland stöter de på utmaningar. Accenture arbetar nära sina kunder och när så behövs görs de förändringar och justeringar som krävs. Vi arbetar med 80% av de största företagen i Sverige och 90% av dessa har varit kunder i mer än 8 år. Bara i Sverige har vi under det senaste året framgångsrikt genomfört över hundrafemtio projekt och tusentals världen över."


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant