Fotograf: Bengt Oberger

Stjärnkocken sågar snabbmatskedjan KFC

Snart kommer KFC till Sverige. En som inte är glad är Leif Mannerström. Hälsoskadligt och äckligt, är stjärnkockens dom över maten. "Jag hoppas att KFC misslyckas i Sverige."

I veckan meddelades att amerikanska Kentucky Fried Chicken, en av världens största snabbmateskedjor, ska lanseras i Sverige inom ett år.

Stjärnkocken Leif Mannerström är inte glad över kedjans stundande ankomst. På SVT Debatt går han hårt åt KFC och han hoppas bland annat att kedjan misslyckas i Sverige.

KFC har gjort sig kända för sina hinkar med friterad kyckling och Mannerström oroar sig för att företagets produkter kommer underblåsa fetmaepidemin i Sverige. 

"Jag säger bara: Usch och suck! Vi behöver inte fler snabbmatsrestauranger i landet och absolut inte KFC", skriver Mannerström.

Vd:n för företaget som tar KFC till Sverige uppger att restaurangerna kommer att erbjuda hälsosamma alternativ.

Men det örat vill inte Mannerström lyssna på.
"När det gäller KFC så är även maten rent skadlig. Deras fritering drar till sig farliga fetter, och till kycklingen serveras det feta såser. Lägg sen till alla söta läskedrycker. En annan aspekt är att maten inte ens är god. Kentucky Fried Chicken tillför ingenting, och har inte att göra i den svenska matkulturen", fortsätter stjärnkocken.

Avslutningsvis skriver Mannerström att svenskarna borde äta mer fisk och grönsaker. "Sill och strömming är bra mat, men även kyckling - bara det inte är KFC." 

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant