Victor Jacobsson, Simon Siematkowski och Niklas Adalberth

Trots att företagsidén sågades i Handelshögskolans entreprenörskapstävling visade sig betalningstjänster för internet- och mobilhandel ha framtiden för sig.

Fortfarande i en uppbyggnadsfas har Klarna nått miljardomsättning med en god vinstnivå. Vägen till Nasdaq är utstakad med hjälp av tunga investerare som Sequoia Capital och Atomico med en aktuell värdering på över 8 miljarder kronor.

Sebastian och Niklas lärde känna varandra redan på högstadiet och jobbade sedan tillsammans med att steka hamburgare på Burger King. En annan viktig person bakom Klarna är Jane Walerud, den framgångsrika affärsängeln som försåg trion med såväl de första såddpengarna som de första, viktiga utvecklarna.

LÄS MER: "Klarna sågades - nu värt 8 miljarder"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST