Fotograf: Rick Bowmer

Kund köper Tesla med bitcoin

Nyligen såldes en Tesla Model S i Kalifornien. Det uppseendeväckande är att den digitala valutan bitcoin användes som betalning. En tidning menar att händelsen fångar 2013 i ett nötskal.

Bilfirman Newport Lamborghini i Kalifornien låter numera kunderna använda bitcoin som betalning och nyligen köpte en första kund Tesla Model S med bitcoin, skriver Business Insider.

Tidningen menar att händelsen fångar år 2013 i ett nötskal: Elektriska bilar köps med elektroniska pengar.

På sin hemsida skriver Newport Lamborghini att de är stolta över att kunna ta emot bitcoin som betalning för sina fordon.

I USA kostar en Model S ungefär 65 000 dollar, skriver International Business Times. Eftersom värdet på bitcoin har legat runt 1000 dollar innebär det att ungefär 65 stycken bitcoin bytte ägare i samband med affären. Men de vilda fluktuationerna i bitcoin-värdet gör tajmingen viktig. På någon timmes tid kan nämligen värdet öka eller sjunka med tiotals procent, jämfört mot dollarn.

Även mångmiljardären Richard Bransons företag Virgin Galactic tar numera betalt i bitcoin och enligt Branson själv har en har en flygvärdinna från Hawaii redan nappat på erbjudandet och köpt en rymdresa för digitala pengar.

MISSA INTE: "Bitcoin-febern har nått Silicon Valley" 


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.