Fotograf: Rick Bowmer

Bitcoin går över 1000 dollar

På onsdagseftermiddagen strax före klockan 16 svensk tid gick Bitcoin för första gången över tusendollarsgränsen. Därefter följde vilda fluktuationer.

På onsdagseftermiddagen strax före klockan 16 svensk tid passerade Bitcoin för första gången tusendollarsgränsen på en av de stora 'exchangerna' (växlingscentraler) Mt. Gox

Några timmar innan rekordet slogs gjordes ett antal affärer som var kittlande nära gränsen och kursen fluktuerade mellan 980 och 998 dollar. När tusendollarsgränsen väl passerats gick det snabbt uppåt och i skrivande stund är högsta nivån 1030 dollar.

Bitcoin-kursen har mångdubblats under november månad. Utvecklingen har drivits bland annat av en ökad efterfrågan och acceptans i Kina och försiktigt positiva uttalanden från den amerikanska senaten och Fed-chefen Ben Bernanke.

MISSA INTE: "Bitcoin är bankernas största skräck" 

Relaterade artiklar


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.