1 av 6
Bildspel: BILDSPEL: Det svåraste med att bli entreprenör är att hitta sin stjärnidé. Det här är 5 ställen att leta på, enligt en studie över 50 entreprenörer. Fotograf: Frankie Fouganthin

Så hittar du din affärsidé

Det finns många som drömmer om att starta eget. Men hindret är ofta att man inte känner att man har den där idén som kommer att göra allting möjligt. Här är 5 ställen att leta efter din guldidé.

Kan någon säga emot att 2013 var teknikbolagens år? Det frågar sig Daniel Gulati på Harvard Business Reviews blogg, och konstaterar att Linkedin och Twitter rusat över 100 respektive 70 procent under första dagen på börsen. Till och med den kantstötta Facebook-aktien har fördubblats i värde under de senaste sex månaderna.

LISTA: "20 av historiens viktigaste uppfinningar"

I takt med att aktierna klättrar på börsen ökar även mängden människor som vill starta egna företag. Nära 16 procent av de som gick ut universitetet Stanfords MBA-program 2011 valde att starta egna företag efter examen, jämfört med 12 procent under IT-bubblan, skriver Daniel Gulati.

Det finns många som drömmer om att starta eget, om att säga upp sig från det tråkiga jobbet eller börja karriären på egna villkor.

Men hindret är ofta att man inte känner att man har den där idén som kommer att göra allting möjligt.

För att hjälpa sådana människor har Daniel Gulati under de senaste månaderna försökt förstå var guldidéerna kommer ifrån genom att studera 50 entreprenörer med företag i olika faser och intervjua 15 av dem.

VA SPECIAL: "Företagsfinansiering för dummies: Här finns pengarna"

90 procent av alla idéerna återfinns i en av fem kategorier. Klicka igenom bildspelet för att se var du kan hitta din stora idé.

MISSA INTE: "Innovationstrenden skapar nya affärer"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST