Oväntat jobbyte för en av Sveriges mäktigaste

Catrin Fransson, som har en topplacering på VA:s lista av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor, lämnar Swedbanktoppen efter 26 år hos storbanken som anställde henne efter studierna i Lueleå. Nu blir hon vd för Svensk Exportkredit.

Catrin Fransson avancerade snabbt inom Swedbank och det har länge spekulerats att hon varit toppkandidat till att efterträda Michael Wolf som vd, enligt Svenska dagbladet.

HELA LISTAN: "Näringslivets 125 mäktigaste människor"

Posten som Catrin Fransson lämnar är som medlem i koncernledningen och chef för affärsområdet Group Products. I den befattningen är hon ansvarig för flertalet av Swedbanks dotterbolag med 1 400 anställda i Sverige och 600 anställda i de tre baltiska länderna, enligt SvD.

AKTIETIPS: "Swedbank bland novembers toppaktier"

Nu blir Catrin Fransson vd för Svensk Exportkredit. Hon är den första kvinnliga vd:n för det 50-åriga statligt ägda bolaget som erbjuder säkra tillgångar till finansiella lösningar för svensk exportnäring, enligt SvD.

Jag känner ett stort engagemang för SEK:s uppdrag att stärka den svenska exportnäringen genom att säkerställa långfristig och konkurrenskraftig finansiering , säger Catrin Fransson i ett pressmeddelande.

MISSA INTE: "Bankmannen spelade bort 170 miljoner kronor"

Relaterade artiklar