Hoppa till innehållet

Rustas medgrundare har avlidit

En av grundarna till varuhuskedjan Rusta har gått bort. Bengt-Olov Forssell dog efter en längre tids sjukdom. Han blev 67 år.

Bengt-Olov Forsell grundande det första Rusta RUSTA -2,19%Dagens utvecklingvaruhuset i Gävle 1986, tillsammans med Anders Forsgren. Sedan dess har Rusta vuxit till en koncern med 150 varuhus och tusentals anställda i sju olika länder. 

”Jag känner stor sorg och djup saknad efter min bäste vän och kompanjon sedan mer än 30 år tillbaka. Bengt-Olov var helt fantastisk både som vän och affärspartner”, skriver Anders Forsgren i en kommentar. 

Bengt-Olov var enligt ett pressmeddelande in i det sista engagerad i företagets utveckling, bland annat som Rustas styrelseordförande.

”Det är en stor förlust för alla oss som hade förmånen att få arbeta nära honom. Bengt-Olov var inte bara en av Sveriges stora entreprenörer utan även en varm medmänniska. Jag och hela Rusta kommer att sakna honom innerligt”, kommenterar bolaget vd Göran Westerberg.

Bengt-Olov Forssell tillbringade sin sista tid i hemorten Uppsala, omgiven av sin fru och sina tre barn med familjer.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera