Fotograf: Danny Moloshok

Hollywoodstjärnan blir ingenjör hos pc-jätten

Superkändisen Ashton Kutcher ska bli produktingenjör hos pc-giganten Lenovo. Det är ett riskfyllt samarbete som överskrider alla vedertagna gränser.

Partnerskapet offentliggjordes på tisdag natt i samband med att Lenovo offentliggjorde sin Yoga tablet. Kort därefter skulle Ashton Kutcher flyga till Kina för att träffa Lenovos ingenjörer och ledare, skriver USA Today.

Ashton Kutcher studerade biokemi vid University of Iowa och har gedigen erfarenhet av teknikinvesteringar. Han är medgrundare till A-Grade Investments, ett riskkapitalbolag som satsat på Spotify, Foursquare, Uber och flera andra. Ashton Kutcher har även kopplingar till Apple och Google.

VA SPECIAL: "Riktiga riskkapitalister: De nya bolagsbyggarna"

Det är alltså inte bara kändisskapet som Two and a Half Men-stjärnan ska bidra med.

Det är lite av en tudelad roll , säger Ashton Kutcher till USA Today om sin nya befattning. Utöver rollen som kändistalesman för bolaget ska han agera som rådgivare till Lenovo kring designen och mjukvaran av Yoga-plattorna.

Lenovo handlar om innovation och starkt ledarskap , säger han till USA Today. Lenovo gör väldigt, väldigt, väldigt bra mjukvara. Jag hoppas göra deras produkter så användarvänliga som möjligt .

LISTA: "Världens 50 mest innovativa företag"
LENOVO:
 "Den här vd:n delar med sig av miljardbonusen"

Det nya samarbetet är en beräknad risk för Lenovo och skådespelaren som är aktuell med huvudrollen som Steve Jobs i en film om Apple-grundarens liv. Men det är precis det som Ashton Kutcher är ute efter.

Om man ser på min karriär, det som är konstant är att jag tar risker det gör Lenovo med , säger han.

MISSA INTE: "Playboy-modellen som är besatt av aktier"

Partnerskapet går förbi traditionella gränser genom att integrera honom i vår organisation som produktingenjör , säger David Roman, marknadschef för Lenovo, till USA Today. Ashton kommer att hjälpa oss att bryta ny mark genom att utmana antaganden, ge ett nytt perspektiv och bidra sin tekniska expertis till Yoga tablet och andra enheter .

Partnerskapets finansiella detaljer har ännu inte framkommit.

LISTA: "Coca-Cola inte längre bäst: Världens tyngsta varumärken"
VA SPECIAL:
 "Snart är 55 miljarder prylar uppkopplade"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST