Fotograf: Jonas Ekströmer

Heta trendprylen väntas bli årets julklapp

Spelbolaget har prickat rätt två av de senaste tre åren. Nu säger de sig ha hittat årets julklapp år 2013. Och prylen ligger minst sagt rätt i tiden.

Spelbolaget Paf säger att årets julklapp år 2013 kommer att bli hälsoarmbandet.

"Att se om sin hälsa är hetare än någonsin, inför julen börjar vi även tänka på våra vänners hälsa och ett roligt sätt att hålla koll på hälsan är via ett hälsoarmband", säger Mårten Skånman, pr-ansvarig på Paf

Hälsoarmbandet är en såkallad "wearable tech" (ungefär: teknik man bär på kroppen) och ingår alltså i samma grupp prylar som Googles nya glasögon (Glass) och Samsungs smarta klocka (smockan).  

En ny rapport från Berg insight visar att försäljningen av smarta glasögon, smarta klockor och bärbara hälsomätare uppgick till 8,3 miljoner enheter i världen under 2012, en ökning från 3,1 miljoner enheter året före.

Ökningstakten, som ligger på 50,6 procent, gör att försäljningen av bärbara teknikenheter kommer att bli så hög som 64 miljoner 2017.

Under sommaren och hösten dominerade böcker om 5:2-dieten och hälsa bokförsäljningstopplistorna. Hälsoarmbandet tar alltså fasta både på svenskens ökande intresse för hälsa och utvecklingen inom wearable tech-området. 
MISSA INTE: "Trenddieter ger klirr i kassan" 

Spelbolaget Paf har prickat rätt två av de senaste tre åren med sina gissningar om vad Handelns utredningsinstitut kommer utse till årets julklapp. 

För tre år sen gissade Paf rätt att surfplattan skulle bli årets julklapp och förra året hade man rätt när man valde hörlurar, skriver Market.se.

Och nu har Paf alltså gissat att hälsoarmbandet kommer vara det som står överst på svenskarnas önskelista inför jul.

"Hälsoarmbanden är inte bara något för hälsan, flera armband är rena accessoarer som också visar något om dig själv. Det skvallrar om vem man är", säger Skånman.

Årets julklapp kommer att presenteras av Handels utredningsinstitut den 19 november.

LÄS MER: "Nu är det dags att klä på sig tekniken" 

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant