Fotograf: Henrik Montgomery

Styckmästaren Gardells planer snart i lås

Det ser ut som att Christer Gardell och aktivistfonden Cevian kommer att få igenom sina planer på att stycka säkerhetsjätten G4S. Ett riskkapitalbolag undersöker möjligheterna att samla in kapital för att genomföra affären

I augusti blev Christer Gardell med fonden Cevian storägare i säkerhetsjätten G4S. Den svenska aktivistfonden äger nu 4,7 procent av G4S.

I slutet av förra månaden rapporterades att Cevian var drivande i arbetet att stycka G4S som med 620 000 anställda är världens tredje största privata arbetsgivare. Jätten bildades 2004 när brittiska Securior och danska Group 4 Flack gick samman. Det danska bolaget är i sin tur ett resultat av en avknoppning från Securitas.

Det spekulerades då att konkurrenten Loomis var en möjlig uppköpare, men ryktena omgärdades av frågetecken kring Loomis finansiella muskler.

MISSA INTE: "Gardell vill göra sig av med kontanterna"

Nu rapporterar Bloomberg News att riskkapitalbolaget Charterhouse överväger ett bud på kontantdelen på motsvarande 10,4 miljarder kronor.
Bloomberg hänvisar till tre personer med insyn i ärendet och tillägger att Charterhouse har tagit kontakt med banker för att diskutera en finansering.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST