Fotograf: Mark von Holden

Bibelkoden som är investerarens ledstjärna

Superinvesteraren Sean Hyman använder sig av en investeringsmanuell som han menar har bevisat sig i 2 000 år. Han kallar den för Bibelkoden, och den förvandla dig från sparare, till investerare, till filantrop.

Sean Hyman är sedan 30 år tillbaka finansiell forskare, rådgivare och investerare som ofta syns på amerikansk tv. Men mest av allt är han djupt troende.

Jag har blivit väldigt välsignad med en otrolig karriär i de finansiella marknaderna , säger han själv. Men sanningen är att jag bara är en vanlig kille från Dallas som hjälper vanliga människor runt USA nå extraordinär rikedom .

Sean Hyman presenterar sin investeringsmodell på sin hemsida i en 57-minuter lång video som börjar med att flera till synes vänliga och genuina människor intygar om Sean Hymans kvaliteter som rådgivare och person.

Sedan kommer Sean Hymans röst in och lovar att Idag kommer jag att visa dig hur du ska få mer pengar och hur du ska bli rik på rätt sätt och av rätt anledningar .

Videon fortgår som en reklamfilm där Sean Hyman upprepar sitt huvudbudskap, ungefär: Med den här tekniken gick jag från att ha 15 000 dollar i fickan, till att kunna ge bort mer än 50 000 dollar om året .

Fokus ligger därför inte på hur mycket pengar Sean Hyman idag drar in som superinvesterare, utan hur mycket pengar han har möjlighet att ge bort tack vare sina lyckosamma investeringar. Han ser nämligen pengar som ett verktyg för att kunna välsigna dem som inte har lika stora tillgångar.

Det är verkligen en välsignelse att kunna välsigna andra , säger han.

Att kunna komma till det stadiet har att göra med att skapa en renhjärtad relation med pengar, menar Sean Hyman. Det sägs att pengar är roten till allt ont , men Sean Hyman vill tydliggöra att det i själva verket står i bibeln att kärleken till pengar är roten till allt ont .

Därför argumenterar han för att en rättfärdig relation till pengar är grunden till att göra goda saker med pengar, istället för att starta konflikter eller satsa på kortsiktiga högavkastningsinvesteringar som skapar bubblor.

Han berättar att Sir John Templeton och Warren Buffet, som gjort vinster på 400 procent men varit extremt generösa, använt sig av liknande principer som Salomo, aposteln Paulus och Jesus. Genom att följa bibelkoden var Salomon faktiskt dollarbiljonär i dagens penningvärde, enligt Sean Hyman.

Utifrån bibeltext blir hans råd att man ska se till att vara påläst och lägga pengar på konservativa, långsiktiga, noggrant övervägda investeringar. Detta leder till riktig rikedom för investerare erfarna som oerfarna, rika som fattiga, menar han.

Han utgår från en tredelad metod: fundamental analys, sentimentanalys, teknisk analys. Han varnar för aktier som är överköpta eller översålda, och för stora volymrusningar och branta nedgångar. Man ska alltså försöka tajma marknaden, något som inte alltid rekommenderas.

Sean Hymans bibliska råd är inte allmänt accepterade. Hans tolkning av bibeln som investeringsguide är disputerad, och likaså de bevis han drar ur bibeltexten och använder till stöd.

Men han står fast vid sin bibelkod, trots att han skrattats åt på Bloomberg för sina tips.

Hade du följt mina råd hade du suttit på 100 procent vinst just nu , säger han.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.