Fotograf: Martin Cleaver

Vd dumpar alla aktier i årets börsraket

Precise Biometrics vd säljer alla sina aktier i biometribolaget, vars aktie är upp över 500 procent i år. Enligt honom själv är det av privatekonomiska skäl som han genomför försäljningen på närmare 10 miljoner kronor.

Precise Biometric och Fingerprints Card, två svenska biometribolag, har haft ett fullkomligt lysande år på börsen. Båda aktierna är upp över 500 procent. När Apple lanserade sin nya Iphone förra veckan med fingersensorteknologi jublade företagen av glädje. Enligt Precise Biometrics vd var det "inte mindre än fantastiskt och allt vi kunde hoppas på".

MISSA INTE: "Älsklingsaktien sågas: Sälj nu"

Men nu dumpar Precise vd Thomas Marschall alla sina 1 885 501 aktier i Precise Biometrics, enligt nyhetsbyrån Direkt. Räknat på måndagens stängningskurs var försäljningssumman totalt 8,3 miljoner kr. Innan han dumpade sina aktier var Thomas Marschall åttonde största aktieägare i Precise Biometrics. Han behåller dock 1 600 000 teckningsoptioner i bolaget.

MISSA INTE: "Börja veckan med totalkoll på börsen" 

Bakom försäljningen finns en uppgörelse efter en skilsmässa uppger Thomas Marschall i en kommentar till Direkt. Marschall har velat sälja en längre tid men varit förhindrad på grund av tillströmningen av nya aktieägare. Han uppger dessutom själv att han efter denna vecka inte kan sälja aktier i bolaget, på grund av regler kring insiderhandel.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.