Fotograf: Erik Mårtensson

Spotify uppvärderas rejält

Trots att Spotifys förluster växer så skjuter värderingen i höjden. På mindre än ett år har musikbolaget värderats upp med 75 procent. Nu är bolaget värt nästan lika mycket som Tele2.


Spotify ökar i värde med 15 miljarder kronor i samband med det senaste kapitaltillskottet, bara ett år efter musiktjänsten sökte nytt kapital senast, enligt Dagens Industri. Då, i november 2012 värderas Spotify till 20 miljarder kr efter en nyemission då  Coca Cola och fondbolaget Fidelity köpte in sig i bolaget. Sammanlagt har bolaget samlat in 1,9 miljarder kr i riskkapital.

MISSA INTE: "Daniel Ek "stal" personal - portas från Google"


Med en värdering på 35 miljarder kr är Spotify inte långt ifrån börsvärdet för telekomjätten Tele2. 

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorenzon tänker inte minska sitt ägande i företaget och därför lutar de åt att låna pengar för att tillförsäkra fortsatt snabb tillväxt, skriver Dagens Industri.

MISSA INTE: "Lista: De är världens 77 hetaste svenskar"

Det senaste året växte förlusterna med 30 procent och uppgick till 510 miljoner kr. Omsättningen steg med 128 procent till 3,8 miljarder kr. Antalet betalande användare är 6 miljoner.

MISSA INTE: "Klarnas nya värdering - över 8 miljarder kronor" 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.