Fotograf: NY Times/Scanpix

Svensk stjärnmäklare slår rekord i New York

Fredrik Eklund, en av de hetaste svenskarna i världen enligt Veckans Affärers färska lista, har tillsammans med sitt team sålt bostäder för 82 miljoner dollar, alltså 540 miljoner kronor, bara under juli månad.

Från skyskrapornas höga höjder i New York går det knappt att skymta lågkonjunkturens spår från 2008 längre. Få har märkt av denna kraftiga konjunktursvängning lika mycket som Fredrik Eklund, stjärnmäklaren som Veckans Affärer precis utnämnde till en av de hetaste svenskarna i världen. Byggandet är i full gång och större skyskrapor än någonsin skjuter upp på Manhattans skyline.

De säljs inte bara för 15 miljarder kronor de säljs utan något som helst stopp i efterfrågan , säger Fredrik Eklund i ett nyhetsbrev som hans fastighetsmäklarfirma ESNY släppte på onsdagen. Takvåningarna går för över 500 miljoner kronor styck. Marknaden är urstark med ett historiskt lågt utbud och dramatiska prisökningar, framför allt inom lyxsegmentet .

Försäljningssiffran från juli är för ESNY ett astronomiskt resultat.

Mitt team brukar snitta runt 30-35 miljoner dollar per månad, så detta var verkligen ett personligt rekord, men också ett rekord för kontoret och kanske firman , säger Fredrik Eklund i nyhetsbrevet.

Arvodet från rekordomsättningen blev för ESNY 12 miljoner kronor.

Hata eller älska mig, men jag sticker inte under stolen med att jag är stolt över dessa siffror , säger Fredrik Eklund.

Vid sidan av ESNY har Fredrik Eklund sålt lägenheter via mäklarfirman Douglas Elliman i New York under de senaste åtta åren för uppemot 10 miljarder kronor.

Han blir dessutom åter aktuell i tv i samband med tredje säsongen av realityserien Million dollar listing New York.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST