Samsung först ut med hållbar telefon

Världens första miljövänliga och hållbara smarta mobiltelefonen har nu certifierats. Det är Samsung som är först ut med en smartphone som klarar kraven för både miljö och arbetsförhållanden enligt den nya certifieringen som TCO Development står för.

Samsung är först ut med att lansera en mobiltelefon som är både snäll och smart - flaggskeppet Galaxy S4. Fokus ligger på att minska skadliga effekter på både miljön och användaren. Det görs bland annat genom att minska användandet av skadliga ämnen, se till att telefonens ytor fria från nickel, och se till att batteriet kan bytas. Dessutom ställs krav på arbetsförhållanden och socialt ansvar i produktionen.

Certifieringen kommer från TCO Development, ett företag med svenskt ursprung som ägs av den fackliga organisationen TCO. Syftet med TCO Certified Smartphones är att öka hållbarhetskraven på smartphones, och samtidigt ge konsumenten en chans att välja en telefon som är schysst både mot användare, miljö och fabriksarbetare.

MISSA INTE: Ring rättvist med nya Fairphone

Samsung må vara först, men det här är bara början. Andra stora varumärken inom mobil telefoni tycks inte vilja halka efter, och de har redan inlett en dialog med TCO Development. Förhoppningen är att fler producenter ska välja att certifiera både telefoner, surfplattor, datorer och liknande. Där kan framgången för Samsungs certifierade Galaxy S4 få en viktig roll, eftersom det i slutändan är vad konsumenterna efterfrågar som styr utbudet.

MISSA INTE: Samsung utklassar Apple - dubbla försäljningen

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  2. Bolånekriget fortsätter: Nu sänker statliga storbanken de populäraste räntorna
  3. Börsen dissar Telias invit till Bonnier – aktien fortsätter ned efter handelsstopp
  4. Hedgefondveteran: Trumps attacker kan krascha Amazons börsfest
  5. Topplista: Nordens 10 hetaste aktier just nu
  1. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  2. Aktienestorn Mitteregger: Köp svenska storbolaget som kan vinna megaorder på 100 miljarder
  3. Från rik uppväxt till att skrapa tuggummi på lagergolv: Så höll den svenska smygrasismen på att knäcka topp-vd:n
  4. 7 av 10 är introverta – därför måste du lära dig kurera din ”introverta baksmälla”
  5. Stororder till svenska snillebolaget – aktien rusar över 20%

För dig som prenumerant