Negativ vinsttillväxt - trots rekordförsäljning Fotograf: Paul Sakuma / Scanpix

Apples första negativa vinsttillväxt sedan 2003

Trots rekordförsäljning väntas Apple redovisa sin första negativa vinsttillväxt på tio år, när bolagets andra kvartal avslutas på fredag. 

På fredag avslutas Apples andra kvartal för räkenskapsåret 2013 och för första gången sedan 2003 väntas bolaget redovisa en negativ vinsttillväxt.

Missa inte: "Apple tappar i förtroende" (9 Nyheter)

Enligt Thomson Financial spår analytikerna 10,18 dollar i vinst per aktie, vilket ska jämföras med 12,30 dollar i vinst under samma period i fjol. De analytiker som CNNMoney talat med räknar i genomsnitt med 9,85 dollar i vinst per aktie.

Samtidigt som Apple väntas redovisa negativ tillväxt för första gången på tio år, väntas intäkterna slå nya rekord för andra kvartalet med en total försäljning på mellan 41 och 43 miljarder dollar.

Missa inte: "Tvärnit för Apple - leverantör slutar anställa"

Orsaken till Apples försämrade vinsttillväxt är istället försämrade marginaler. Under andra kvartalet 2012 levererade bolaget en vinstmarginal på 47,37 procent i år väntas marginalerna pressas ned till mellan 37,5 och 38,5 procent i kölvattnet av en rad nya produktlanseringar av MacBooks, iPhones och iPads.

 Källa: Posts at Eventide

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.