Familjen Rausing

Sveriges 55 mäktigaste familjer utgör ryggraden i svenskt näringsliv. Tillsammans kontrollerar de bolag som omsätter över 2 000 miljarder kronor, motsvarande värdet av halva Sveriges BNP.

9. RAUSING
Bolag: Tetra Pak, Sidel, Laval.
Grundare: Ruben Rausing, år 1951.
Styr idag: Kirsten, Jörn och Finn Rausing.
Generation: 3:e
Arvtagare: Rubens Rausings två söner Hans och Gad delade ägandet fram till 1995 då Gad köpte ut Hans. I dag ägs sfären av Gads tre barn: Kirsten (1952), Finn (1955) samt Jörn (1960). Finn har två barn, Hedvig Rausing, född 1992, och Amelie Rausing, född 1994, som både bor hos mamma Monica Rausing i Vasastan i Stockholm. Jörn och hans familj med tre barn bor i London.

Tillbaka till listan


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.