Fotograf: JasonDeCrow

Samsung släpper "iPhone-dödare" - aktien backar

Det sydkoreanska elektronikbolaget Samsungs "iPhone-dödare" presenterades på torsdagen med ett flertal nya funktioner - men aktien backade efter eventet.

Samsungs nya smartphonen har en femtumsskärm, 13-megapixelskamera och bland de nya funktionerna nämns en ny teknologi som gör att den kan känna av ansiktsrörelser. Användaren ska även kunna scrolla igenom sidor, byta musik och läsa mejl genom handrörelser ovanför skärmen.

Genom lanseringen av S4 avser Samsung att återta tronen när det gäller att ha
den bästsäljande smartphonen, en position som Apple övertog från Samsung i det fjärde kvartalet efter att det lanserat sin senaste variant Iphone 5.

Det har tidigare lyfts fram i internationella medier att Samsungs val att
presentera den nya enheten i New York var överraskande, och att det signalerar att Samsung nu tar striden om smartphonemarknaden till Apples hemmaplan.

Galaxy S4 kommer börja säljas i USA i den 26 april genom operatörerna bland andra AT&T, Verizon Wireless, Sprint Nextel och T-Mobile.

Aktiemarknaden var dock inte helt övertygade om den nya telefonens framtida framgångar. Samsung Electronics backade 2,6 procent efter torsdagens lansering.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.