Fotograf: Jae C Hong

Scrolla med ögat i ny Samsung-lur

Samsung väntas dra till sig stort intresse denna vecka då det på torsdagen presenterar en ny smartphone i högprissegmentet vid ett event i New York. Det ryktas bland annat om en funktion för att scrolla med ögat.

Chefer för Samsung har undvikit att kommentera den nya smarttelefonen inför lanseringen men analytiker tror att den kommer att ha ett snabbare chip, längre batteritid, en förbättrad kamera samt en något större skärm (AMOLED) med högre upplösning, i jämförelse med den tidigare modellen Galaxy S III.

Något annat som höjt intresset inför lanseringen är Samsungs varumärkes-registrering av "Samsung Eye Scroll", en funktion som kan känna av ögon-förflyttningar medan användaren skrollar igenom internetsidor. Det spekuleras om att funktionen kommer att användas i den nya smartphonen Galaxy S IV.

En talesperson för Samsung har dock sagt att funktionen kan komma användas påolika typer av enheter, alltså både på smartphones och surfplattor. Samsung
ville inte heller kommentera om funktionen kommer finnas tillgänglig på
smarttelefonen som presenteras på torsdag.

Det sydkoreanska bolagets överraskande val att presentera enheten i New York signalerar att det nu tar striden om smartphonemarknaden till Apples hemmaplan, skriver WSJ.

Missa inte: "Mjukvaran avgörande i Smartphone-kriget"


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.