Sveriges Supertalanger 2012: Plats 82-101

Här fortsätter listan över Sveriges 101 Supertalanger 2012 med placering 21-101.

82. Christoffer Sundberg, 18
eLOTS
På gymnasiet startade han och två kompisar ett UF-företag med affärsidén att inviga och utbilda pensionärer i Internets nya sköna datavärld i samarbete med PRO och ABF. Nu driver de företaget på kvällar och helger och belönats som Årets ungdomsentreprenör. Ordförande för SSU Nacka. Har nu siktet inställt på ett skolsabbatsår för kontaktskapande arbete, Handels och (ännu ett) eget företag.

83. Sara Rywe, 22
Handelshögskolan
Handelsstudent med gröntjänst i kvinnligt nätverkande när hon projektleder årets FEOY. Har tjatat sig in i Johan Staël von Holsteins sociala medier-skola i Singapore. Reste till Bangladesh för att lära sig allt om microlån och startade alumninätverk för Ung Företagssamhet. Marknadsansvarig för lätt bisarra Rymdvodka som tagit sig ända in på Systembolagshyllan.

84. Michel Issa, 25
Kenoro Camp/Safirdruvan Konferens AB
Efter teologi- och filosofistudier i England gav han sig på konferensanläggningar och cykelfirmor i Sverige. Cykelgrossisten överlät han på pappa och driver själv konferens- och hotellverksamheten. Samt den internationella hjälporganisation i 12 länder han grundat. Flytande i fyra språk.

85. Mikael Sundström, 34
Pernod Ricard
Han balanserar på en knivsegg som chef för spritjätten Pernod Ricards hållbarhetsarbete i Norden och Baltikum. Och det med den äran enligt egna medarbetare. Före det var han med om att bygga upp konsultbyrån Enact inom hållbarhetsstrategi och rådgivare åt EU-kommissionen. Också mentor åt unga samhällsentreprenörer

86. Maja Svensson, 29
Elsa&me
Nationalekonom och affärsutvecklare på Invest Sweden i New York som bytte ekonomkarriären mot designerdrömmen och startade eget, ekologiskt klänningsmärke producerat i NY. Elsakläningen är döpt efter Majas eleganta och stilsäkra mormor och finns i en enda allround-modell med mottot: från jobbet till festen. Men allt i fler färger.

87. Pontus Westberg Ekerljung, 30
Lägenhetsförmedling Sverige AB & Ekerljung Media AB
Sveriges Radio-programledare som startade eget som lägenhetsförmedlare. Idag är hans tjänst FixaKontraktet, ledande sajt för folk utanför bostads-kön. Det är dock inte det enda företaget denne entreprenörssjäl startat. Med dubbla examina i journalistik och nationalekonomi är han nu i slutspurten av en master på Handels med ambitionen att leda större företag.

88. Gisele Mwepu, 38
Okapi Finance
Med datavetenskapen från Södertörns högskola och Uppsala universitet samt ledarutbidning från Novare i bagaget ägnar sig Gisele Mwepu åt sin dröm: att bekämpa fattigdom med kunskap. Först grundar hon dataföretaget Soft Solutions Partner, sedan finansboalget Okapi, för att skapa betallösningar för folket utanför det traditionella banksystemet.

89. Nima Samimi, 30
Paperton
Autodidakt magasinsentreprenör som såg ljuset i den mörka tunnel som kallas framtidens mediemarknad: Paperton säljer prenumerationer och lösnummer på digitala magasin, tidskrifter och appar åt förlagens titlar. Hans begåvning ligger, enligt uppgift, i att hitta nya affärer där de gamla rasat. Hängiven schackspelare.

90. Pernilla Wihlborg, 32
Ericsson
Maskiningenjör som vann KTH:s FFLA 2006. Idag är hon andra linjens produktchef inom betalning- och kundservice-lösningar och leder ett 40-talmedarbetare utspridda i Sveirge, USA och Tyskland. Tidigare jobbade hon med Ericssons multimedialösningar i Singapore vilket slutade med att hon organisaerade om affärsområdet tillsammans med Per Borgklint. Dessutom hängiven forbollstränare för flickor.

91. Gustav Berghog, 30
Halebop
Affärsutvecklingschef med ansvar för rubbet på bolaget: abonnemang, kontantkort och bredband, samt kundsupport. Låg bakom lanseringen av succéabonnemanget Rubbet. Medlem av Halebops ledningsgrupp. Gillar förändringsarbete och drivs av att ständigt utmanas till nya mål i högt tempo. Framsparrad av Tele2.

92. Amanda Jackson, 36
Swedbank
Bankens koncernstrateg i hållbarhet och mänskliga rättigheter som på några år gjort sig ett namn som debattör i svenskt näringsliv. Ser sin mission i att utbilda näringslivets koncernchefer i hur mr och hållbarhet hänger ihop med risk och lönsamhet. Dessutom en riktig arbetsmyra i allsköns ideella organisationer.

93. Per Andersson, 27
SIG International AB
Startade Jobway tillsammans med en kompis i en källarlokal för fem år sedan. Affärsidén var en effektiv onlinerekryteringstjänst. Strategin: framgångstro och hårt arbete. Sedan kom eduway, som ska samla samtliga utbildningar på en sajt. I dag är han fortfarande ensamma ägare till bolagen genom Scandinavian Internet Group Holding med 50 anställda. Prisad som Årets uppstickare av Shortcut och Årets entreprenör av Internet World.

94. Tobias Nielsén, 37
Volante
Civilekonom och förläggare som skapat sig en nisch som "kulturekonom" med sitt analysförlag Volante. Med den kommande storsäljargenren "litterärt och trevlig skrivna fackböcker" som hypade Handelsprofessorn Micaél Dahléns böcker och Susan Mausharts "Nedkopplad" kommer även tillväxten. En rad styrelseuppdrag i kulturinstitutioner bygger nätverk, kunskap och affärsmöjligheter.

95. Stefan Lundblad, 37
Statens maritima museer
Med en fot i varje värld har han återskapat kontakten mellan museivärlden och universiteten som länge varit på väg att glida isär. Ansvarig för forskningsutvecklingen på museerna och strategin för att föra ut denna kunskap i utställningar till allmänheten. Doktorerad i historia handleder han fortfarande doktorander.

96. Magnus Jägerskog, 35
IQ
Framför allt attitydförändrare. Men även civilekonom med teologiskt basår och musikutbildning i bagaget. Idag vd för Systemets anti-alkoholsatsning mot ungdomar. Bevisade sin talang som marknadschef på organisationen Friends där insamlingskontot ökade från 3,4 mkr till 15 mkr under hans tid och han prisades för långsiktig varumärkesvård.

97. Agnes-Lo Åkerlind, 32
Eyeworks
19-årig programledarstjärna på Sveriges Radio som frilansat sig fram till dokumetärframgångarna på SVTPlay: "Rebecca & Fiona" vann tv-priset Kristallen och hennes senaste verk, "Danne & Bleckan", nominerades till Årets realityprogram 2012. Har pekats ut som en av de största nydanarna för svensk tv-journalistik.

98. Pontus Tonning, 32
PwC
Från byråns yngsta kontorschef, då 26 år, till revisorjättens första delägare född på 80-talet. Pontus Tonning har gjort en spikrak karriär på PwC. Idag är han revisor för hundratalet uppdrag och bidrar med driv och engagemang till till att utveckla boalgets centrala erbjudande på olika fronter. Spelade fotboll på elitnivå på 90-talet.

99. Negin Tagavi,29
UD
Affärsjurist som deltog i Stockholmsstarten av danska Hannes Snellmans advokatbyrå och gick diplomatprogrammet på UD. Idag är hon andresekreterare på ambassaden i Bagdad med ansvar för såväl rapportering av mänskliga rättigheter som svenskt kulturfrämjande.

100. Kevin Jiang, 30
Capgemni
Fyrspråkig managementkonsult och Kinaspecialist. Har skrivit bok om de kinesiska telekomföretagens intåg på världsmarknaden. Tidigare försäljningschef med personalansvar på Exportrådet i södra Kina. Har även jobbat med finansanalys på EF:s huvudkontor i Schweiz. Hoppar även fallskärm.

101. Stina Gustafsson, 31
Prime Group
Engagerad, driven och mångfaldigt prisbelönt projektledare på prestigebyrå som vunnit "VM-guld" i pr för bästa nordiska kampanj. Utbildad i Australien. Som kursansvarig har hon utvecklat och undervisar själv i en ny kurs i marknads-pr på Berghs. Klarar såväl krishantering och medieträning som produktlanseringar och marknads-pr.

Vill du läsa mer om Sveriges 101 Supertalanger? Senaste numret av Veckans Affärer är fullmatad med information. Läs online eller skaffa en prenumeration.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.